Pazar, Ocak 01, 2006

mutsuz yazı

Bireysel mutluluklar ve manevi haz dışında da katlanılabilecek bir tarafı yok bu mesleğin.. ya da bu sektörün... herkesin sandığı gibi çok para kazanmaz gazeteciler, eğer bir köşeyi kapatmadıysa. öyle sanıldığı gibi herkese dağıtılmaz "Sarı Basın Kartı" senelerce çalışıp, emekliliğine yakın "gazetcilik" mesleğine dair sosyal hakları kazanmış basın emekçileri çoktur piyasada.

kendini tatmin etmek, bulunduğu konumu sağlamlaştırmak için, "seni yetiştiriyormuş" havasında sabah akşam toplantı yapıp, azar kayan müdürler, meslekte 10 yıl geçirdiği için kendini bu işin duayeni sanan ama habere 5. cümleyi yazamayan abiler, daha da fenası bilmem ne müdürünün kızı/oğlu olduğu için senden az çalışıp, senden çok para alan güzel insanlar, tam habere konsantre olmuş gözün hiçbir şey görmezken yanına çay bırakıp kaçan sonra da parasını isteyen çay ocağı şeytanları, sana mesleğinle ilgili yol yöntem gösteren ulaştırma emekçileri... her gün bir bir öldürür hücrelerini... hırslar dünyasında torpilli ağalar arasında sert bir kaya gibi durmak gerekir bu dünyada.

4 Comments:

Blogger doli incapax said...

Yılın ilk gününde kadehimi Kont Mazoch'a ve biz haleflerine kaldırıyorum...
Ve akıp giden hayatın tortusuna...
Mutlu olmaya. Iris'i özlemeye...

11:20 ÖS  
Blogger tahin said...

Iste bu yuzden ben birakip uzaklara kactim. Pisman degilim, yine olsa yine yaparim:)

11:42 ÖS  
Blogger farlimas said...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

6:23 ÖS  
Blogger farlimas said...

bu da gelir, bu da geçer. kuyrugu dik tutmaya bak güzelim. seni tanıyorsam, 3 gune kalmaz cigerini sokersin seytanların. umudunu, hevesini, inadını ve cesaretini kaybetme yeter.
sektorun somurecek idealistlere, benim de senin gibi bir dosta ihtiyacım var.

6:25 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home